Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne niskokaloryczne placuszki z cukinii.
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9017
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1007
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 227
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 76
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9017
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1007
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 227
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 76
Składniki
Cukinie ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Następnie delikatnie posypujemy solą i odstawiamy, tak aby puściła sok. Później z tego soku cukinie odciśniemy. W między czasie obieramy i siekamy cebulę oraz zioła.
Cukinię dobrze odciskamy i dodajemy do niej pokrojoną cebulę, 3 łyżki otrębów pszennych, zioła – mieszamy i wbijamy dwa jajka. Doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz dobrze mieszamy.
Na gorącą patelnię delikatnie przetartą oliwą z oliwek wykładamy masę cukiniową formując placuszki. Podsmażamy z obydwu stron. Z ilości składników, które podałam wyszło 6 sporych placuszków.