Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z cukinii z koperkiem
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 223
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1002
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 897
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 223
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1002
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 897
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach ( Młodą cukinię ścieramy w całości, większe bez gniazd nasiennych). Solimy sporą ilością i odstawiamy na 15 minut. Odciskamy dokładnie na sitku z nadmiaru wody. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz posiekany pęczek koperku, jajko mąkę, oraz jogurt naturalny i pieprz. Wszystko razem mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Po osmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.