Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z cukinii z koperkiem
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1734
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2073
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1734
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2073
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach ( Młodą cukinię ścieramy w całości, większe bez gniazd nasiennych). Solimy sporą ilością i odstawiamy na 15 minut. Odciskamy dokładnie na sitku z nadmiaru wody. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz posiekany pęczek koperku, jajko mąkę, oraz jogurt naturalny i pieprz. Wszystko razem mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Po osmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.