Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z cukinii z koperkiem
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 131
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2750
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3609
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6727
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 131
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2750
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3609
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6727
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach ( Młodą cukinię ścieramy w całości, większe bez gniazd nasiennych). Solimy sporą ilością i odstawiamy na 15 minut. Odciskamy dokładnie na sitku z nadmiaru wody. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz posiekany pęczek koperku, jajko mąkę, oraz jogurt naturalny i pieprz. Wszystko razem mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Po osmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.