Do góry

Dania główne Przepis na:

Placuszki z cukinii z koperkiem

Placuszki z cukinii z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 259 Ocena: 12646

Dodano:

Odsłon: 976

Placuszki z cukinii z koperkiem
Reklama
Reklama
Placuszki z cukinii z koperkiem

Przygotowanie

  1. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach ( Młodą cukinię ścieramy w całości, większe bez gniazd nasiennych).

    Solimy sporą ilością i odstawiamy na 15 minut. Odciskamy dokładnie na sitku z nadmiaru wody. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz posiekany pęczek koperku, jajko mąkę, oraz jogurt naturalny i pieprz.

    Wszystko razem mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Po osmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń