Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinie w pełni, a więc zapraszamy do wypróbowania przepisu na pyszne placki z dodatkiem twarogu. Po prostu pycha!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14359
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5938
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14359
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5938
Składniki
Cukinie obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy pół łyżeczki soli, mieszamy, następnie odstawiany na 15 minut. Po tym czasie odsączamy nadmiar wody na sitku Do cukinii dodajemy jajka, mąkę, twaróg (rozdrobniony widelcem) oraz przyprawy, całość mieszamy
Smażymy na patelni z rozgrzanym olejem, kilka minut z każdej strony (do uzyskania złocistego koloru) Po usmażeniu przekładamy placki na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu