Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinie w pełni, a więc zapraszamy do wypróbowania przepisu na pyszne placki z dodatkiem twarogu. Po prostu pycha!
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1211
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1330
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 204
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1211
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1330
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 204
Składniki
Cukinie obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy pół łyżeczki soli, mieszamy, następnie odstawiany na 15 minut. Po tym czasie odsączamy nadmiar wody na sitku Do cukinii dodajemy jajka, mąkę, twaróg (rozdrobniony widelcem) oraz przyprawy, całość mieszamy
Smażymy na patelni z rozgrzanym olejem, kilka minut z każdej strony (do uzyskania złocistego koloru) Po usmażeniu przekładamy placki na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu