Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinie w pełni, a więc zapraszamy do wypróbowania przepisu na pyszne placki z dodatkiem twarogu. Po prostu pycha!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3037
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 637
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3037
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 637
Składniki
Cukinie obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy pół łyżeczki soli, mieszamy, następnie odstawiany na 15 minut. Po tym czasie odsączamy nadmiar wody na sitku Do cukinii dodajemy jajka, mąkę, twaróg (rozdrobniony widelcem) oraz przyprawy, całość mieszamy
Smażymy na patelni z rozgrzanym olejem, kilka minut z każdej strony (do uzyskania złocistego koloru) Po usmażeniu przekładamy placki na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu