Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad . Zasmakują każdemu .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5539
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1025
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12033
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5133
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5539
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1025
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12033
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5133
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Składniki
Kalafiora zetrzyjcie na tarce z grubszymi oczkami . Muszą być wyczuwalne kawałeczki kalafiora w cieście . Dymkę posiekać drobno. Połowę odłóżcie , będzie potrzebna do podania . Do kalafiora dodać jajko , obie mąki , posiekaną dymkę ( można pominąć ) i dodać koperek ( według uznania ) , po płaskiej łyżeczce soli oraz pieprzu . Wszystko wymieszać , a jeśli konsystencja będzie trochę zbyt klejąca dodać można jeszcze nieco mąki pszennej .
Na patelni rozgrzać olej . Nabrać łyżkę porcji ciasta i kładziemy je na patelnię , ugniatając z góry i formując paluszki . Smażymy z obu stron do zrumienienia .
Podajemy ze śmietaną , posypane dymką .