Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad . Zasmakują każdemu .
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 76
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 202
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 341
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 600
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 76
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 202
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 341
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 600
Składniki
Kalafiora zetrzyjcie na tarce z grubszymi oczkami . Muszą być wyczuwalne kawałeczki kalafiora w cieście . Dymkę posiekać drobno. Połowę odłóżcie , będzie potrzebna do podania . Do kalafiora dodać jajko , obie mąki , posiekaną dymkę ( można pominąć ) i dodać koperek ( według uznania ) , po płaskiej łyżeczce soli oraz pieprzu . Wszystko wymieszać , a jeśli konsystencja będzie trochę zbyt klejąca dodać można jeszcze nieco mąki pszennej .
Na patelni rozgrzać olej . Nabrać łyżkę porcji ciasta i kładziemy je na patelnię , ugniatając z góry i formując paluszki . Smażymy z obu stron do zrumienienia .
Podajemy ze śmietaną , posypane dymką .