Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-05-2009
Tradycyjne placki w nie tradysyjny sposób...
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16548
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4346
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 983
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1197
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4171
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16548
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4346
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 983
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1197
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4171
Składniki
Najpierw robimy sos czyli: pół cebuli , 1 czosnek drobno kroimy i razem z mrożonką Leczo smażymy na odrobinie oleju, dodajemy przyprawę do leczo, bazylię i oregano. Gry warzywa zmiękną dodajemy trochę wody i koncentratu pomidorowego wszystko razem chwile gotujemy. Na koniec zagęszczamy odrobiną mąki z śmietaną,
Placki: Ziemniaki obrać i zetrzeć, wymieszać z mąką, jajkiem, solą i pieprzem. Dodać resztę startej lub drobno pokrojonej cebuli, czosnek, oraz koperek, wszystko dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię z olejem. Placuszki smażyć z obu stron. Gdy ciasto jest za rzadkie dodajemy mąki, a gdyby było za gęste dodajemy jajko (gęstość ciasta zależy z jakich ziemniaków robimy placki). Aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, upieczone placki odkładamy na papierowy ręcznik.
Placki podajemy z sosem i posypujemy odrobiną startego sera