Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)pieczona w piekarniku. Danie praktycznie robi się samo, a mięsko jest pyszniutkie. Polecam
nóż, praska do czosnku, blaszka, papier do pieczenia, folia aluminiowa, tłuczek,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Karkówkę po umyciu i osuszeniu pokroić w 1,5 cm plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać dodając również przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Na koniec do marynaty dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Tak przygotowaną marynatę dodać do mięsa i dobrze, natrzeć plastry marynatą. Zakryć ścierką i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia po wyjęciu plastry rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na mięsie ułożyć parę plastrów masła. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni , zakryć folią i piec około 1 godziny, po tym czasie folię zdjąć i mięso piec do miękkości i ładnego zbrązowienia. Podawać do drugiego dania, z ryżem czy z kaszą. Smacznego
Plastry karkówki z piekarnika gotowe do podania. Smacznego