Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)pieczona w piekarniku. Danie praktycznie robi się samo, a mięsko jest pyszniutkie. Polecam
nóż, praska do czosnku, blaszka, papier do pieczenia, folia aluminiowa, tłuczek,
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 82
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1711
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 88
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6163
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 82
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1711
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 88
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6163
Składniki
Karkówkę po umyciu i osuszeniu pokroić w 1,5 cm plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać dodając również przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Na koniec do marynaty dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Tak przygotowaną marynatę dodać do mięsa i dobrze, natrzeć plastry marynatą. Zakryć ścierką i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia po wyjęciu plastry rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na mięsie ułożyć parę plastrów masła. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni , zakryć folią i piec około 1 godziny, po tym czasie folię zdjąć i mięso piec do miękkości i ładnego zbrązowienia. Podawać do drugiego dania, z ryżem czy z kaszą. Smacznego
Plastry karkówki z piekarnika gotowe do podania. Smacznego