Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatycznie i soczyste danie. Idealne na niedzielny obiad.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3659
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 314
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3659
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 314
Składniki
Mięso kroimy w około centymetrowe plastry. Dodajemy przyprawy i dokładnie obtaczamy w nich mięso.
Kapustę kroimy w plastry, a następnie każdy plaster na pół. Naczynie żaroodporne smarujemy 1 łyżeczką masła. W tak przygotowanym naczyniu układamy na przemian plastrami mięso i kapustę.
Na wierzchu przekładańca mięsno - kapuścianego układamy pokrojone w plastry masło.
Tak przygotowane mięso z kapustą przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 60-70 minut. Podajemy zaraz po upieczeniu z ziemniaczkami posypanymi koperkiem. Smacznego !!!