Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 868 Ocena: 18456
Dodano: 22.03.2019
Odsłon: 1519
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Kapustę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Pokroić na plastry 1,5cm.Najlepiej wychodzą krojone wzdłuż głąba.
Jajka roztrzepać z solą,pieprzem i posiekanym koperkiem.
Każdy plaster kapusty obtoczyć w jajku i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
Po wyjęciu dać na ręcznik papierowy by nadmiar tłuszczu się wchłonął.
Smacznego życzę!
Na skróty
Komentarze do przepisu (35)

Mark5 26 marca 2019Zgłoś do usunięcia
wyglada apetycznie i ciekawy przepis ,trzeba sprobowac czy sie kapusta nie rozleci przy smazeniu. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 26 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł ;-D Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

ElMar 25 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Ciekawe podanie kapusty:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagodzianka17 24 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Jak dla mnie pomysłowo i pewnie smacznie Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SEZAMEK88 23 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Pomysłowe :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 23 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 23 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Zjadłabym :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 23 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Super pomysł :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 22 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Przepyszne! Mam podobny przepis na panierowaną młodą kapustę i zawsze do niego wracamy :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 22 marca 2019Zgłoś do usunięcia
co za pomysł :) super! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz