Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc w Macedonii spróbowałem takiej wersji typowego dania z kuchni bałkańskiej. Podałem z ziemniakami zapiekanymi w ziołach z sałatką pomidorową z albańskim serem typu feta. Oryginalny przepis ma w składzie owczy ser kaszkawał. Ja jeszcze w Polsce nie widziałem. Zastąpiłem twardym serem cheddar.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 81
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1142
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 81
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1142
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Składniki
Mięso zmieliłem na najmniejszych oczkach. Dodałem bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Papryczki pokroiłem na małe kawałki. Dodałem przyprawy. Wymieszałem składniki łyżką, a następnie ręcznie dokładnie wyrobiłem. Dodałem pokrojony w kostkę ser, wymieszałem. Z przygotowanej mięsnej masy uformowałem płaskie kotlety. Na grillowej patelni rozgrzałem odrobinę oliwy z oliwek, smażyłem kotlety z obu stron po 6-7 min.