Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plyndze to nic innego jak placki ziemniaczane rodem z Wielkopolski. W tym regionie tradycyjnie zajada się je z cukrem lub konfiturą, ale można też bardziej "wytrawnie" :-)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31371
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1402
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31371
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1402
Składniki
Zetrzeć ziemniaki i cebulę na drobnej tarce lub przepuścić przez maszynkę do mielenia. Jajka i mąkę dodać do masy, wymieszać i doprawić. Plyndze smażyć na głębokim oleju. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Plyndze można zajadać na słodko lub bardziej wytrawnie np,. z sosem cebulowo-musztardowym, na który przepis można znaleźć na moim profilu https://smaker.pl/przepis-sos-cebulowo-musztardowy,123722,newsweek.html W zależności od gatunku ziemniaków mąki trzeba dodać tyle, żeby powstała konsystencja gęstej śmietany. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)