Do góry

Dania główne Przepis na:

Podsmażany makaron z dodatkami

Podsmażany makaron z dodatkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 587 Ocena: 4568

Dodano:

Odsłon: 520

Makaron z podsmażaną kiełbasą, papryką i korniszonami. Smacznie, prosto i do syta. Pyszne danie obiadowe ale przede wszystkim kolacyjne - można wykorzystać pozostały po obiedzie makaron:)

Składniki

  • kiełbasa śląska 3 szt
  • papryka czerwona 2 szt
  • korniszony małe 10 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • makaron
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka słodka do smaku
  • papryka ostra do smaku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Podsmażany makaron z dodatkami

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek i często mieszając podsmażamy do czasu aż staną się szkliste. Następnie dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę, oprószamy papryką i smażymy do czasu aż tłuszcz się wytopi a wędlina przyrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, małe korniszonki i makaron. Całość podsmażamy mieszając przez ok. 2-3 min.
    Możemy podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń