Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na przepyszne podudzia duszone z cebulką w przyprawach ? Z wielką przyjemnością podam wam przepis co i jak robiłam. Może zechcecie skorzystać z przepisu bo naprawdę warto.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 407
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2775
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14482
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 407
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2775
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14482
Składniki
Przygotować podudzia z kurczaka przełożyć je do miski obsypać wszystkimi przyprawami wlać olej i całość wymieszać za pomocą rąk aby przyprawy pochłonęły całe mięso odstawić na pięć minut aby przyprawy przegryzły się w mięso. Po wyznaczonym czasie podudzia przełożyć na rozgrzaną dużą patelnię i obsmażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor.
Jak już mięso mamy ładnie podsmażone wtedy wlać szklankę przegotowanej wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa i wyparowania większości dolanej wody. następnie dodać cebulę małą obraną i pokrojoną na cztery części, poddusić z nią nadal już bez przykrycia aż sos zrobi się gęstawy smakiem i konsystencją przypominający lejący miód.
Uduszone z cebulką jeszcze gorące podudzia podałam z całymi ziemniakami polanymi sosem z mięsa oraz jako surówka buraczki czerwone z cebulą. Mięso wyszło tak smaczne że nic nie zostało. Myślę że spodoba wam się tak podany niedzielny obiad. U mnie w domu nie musi być rosół co niedziela ponieważ ja gotuję kiedy mamy na niego ochotę a nie tylko w niedzielę a jak jest w waszych domach ? podzielcie się ze mną opinią.