Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na przepyszne podudzia duszone z cebulką w przyprawach ? Z wielką przyjemnością podam wam przepis co i jak robiłam. Może zechcecie skorzystać z przepisu bo naprawdę warto.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 106
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 163
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2168
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 106
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 163
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2168
Składniki
Przygotować podudzia z kurczaka przełożyć je do miski obsypać wszystkimi przyprawami wlać olej i całość wymieszać za pomocą rąk aby przyprawy pochłonęły całe mięso odstawić na pięć minut aby przyprawy przegryzły się w mięso. Po wyznaczonym czasie podudzia przełożyć na rozgrzaną dużą patelnię i obsmażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor.
Jak już mięso mamy ładnie podsmażone wtedy wlać szklankę przegotowanej wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa i wyparowania większości dolanej wody. następnie dodać cebulę małą obraną i pokrojoną na cztery części, poddusić z nią nadal już bez przykrycia aż sos zrobi się gęstawy smakiem i konsystencją przypominający lejący miód.
Uduszone z cebulką jeszcze gorące podudzia podałam z całymi ziemniakami polanymi sosem z mięsa oraz jako surówka buraczki czerwone z cebulą. Mięso wyszło tak smaczne że nic nie zostało. Myślę że spodoba wam się tak podany niedzielny obiad. U mnie w domu nie musi być rosół co niedziela ponieważ ja gotuję kiedy mamy na niego ochotę a nie tylko w niedzielę a jak jest w waszych domach ? podzielcie się ze mną opinią.