Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na przepyszne podudzia duszone z cebulką w przyprawach ? Z wielką przyjemnością podam wam przepis co i jak robiłam. Może zechcecie skorzystać z przepisu bo naprawdę warto.
Przygotować podudzia z kurczaka przełożyć je do miski obsypać wszystkimi przyprawami wlać olej i całość wymieszać za pomocą rąk aby przyprawy pochłonęły całe mięso odstawić na pięć minut aby przyprawy przegryzły się w mięso. Po wyznaczonym czasie podudzia przełożyć na rozgrzaną dużą patelnię i obsmażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor.
Jak już mięso mamy ładnie podsmażone wtedy wlać szklankę przegotowanej wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa i wyparowania większości dolanej wody. następnie dodać cebulę małą obraną i pokrojoną na cztery części, poddusić z nią nadal już bez przykrycia aż sos zrobi się gęstawy smakiem i konsystencją przypominający lejący miód.
Uduszone z cebulką jeszcze gorące podudzia podałam z całymi ziemniakami polanymi sosem z mięsa oraz jako surówka buraczki czerwone z cebulą. Mięso wyszło tak smaczne że nic nie zostało. Myślę że spodoba wam się tak podany niedzielny obiad. U mnie w domu nie musi być rosół co niedziela ponieważ ja gotuję kiedy mamy na niego ochotę a nie tylko w niedzielę a jak jest w waszych domach ? podzielcie się ze mną opinią.
Smaczne połączenie młodej kapusty z młodą marchewką, a do tego udka kurczak...
Odsłon: 7778
Mięso w zasadzie można przygotować dzień wcześniej, nawet lepiej…fajnie przej...
Odsłon: 9907
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 230
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17140
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 92
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 107
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 66
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 230
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17140
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 92
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 107
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 66
Składniki
Przygotować podudzia z kurczaka przełożyć je do miski obsypać wszystkimi przyprawami wlać olej i całość wymieszać za pomocą rąk aby przyprawy pochłonęły całe mięso odstawić na pięć minut aby przyprawy przegryzły się w mięso. Po wyznaczonym czasie podudzia przełożyć na rozgrzaną dużą patelnię i obsmażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor.
Jak już mięso mamy ładnie podsmażone wtedy wlać szklankę przegotowanej wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa i wyparowania większości dolanej wody. następnie dodać cebulę małą obraną i pokrojoną na cztery części, poddusić z nią nadal już bez przykrycia aż sos zrobi się gęstawy smakiem i konsystencją przypominający lejący miód.
Uduszone z cebulką jeszcze gorące podudzia podałam z całymi ziemniakami polanymi sosem z mięsa oraz jako surówka buraczki czerwone z cebulą. Mięso wyszło tak smaczne że nic nie zostało. Myślę że spodoba wam się tak podany niedzielny obiad. U mnie w domu nie musi być rosół co niedziela ponieważ ja gotuję kiedy mamy na niego ochotę a nie tylko w niedzielę a jak jest w waszych domach ? podzielcie się ze mną opinią.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 92
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 80