Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Podudzia na ostro"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Papryczki chili umyj, natnij wzdłuż, usuń pestki. Strączki chili potnij w cieniutkie plasterki albo posiekaj. Podudzia kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
Do miseczki wlej olej. Dodaj keczup, sos sojowy oraz miód. Dołóż posiekane chili oraz czosnek. Marynatą polej podudzia. Wymieszaj i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso przełóż do żaroodpornej formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 40 minut. W czasie pieczenia podudzia polewaj pozostałą marynatą. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.Źródło: Tina