Do góry

Dania główne Przepis na:

Podudzia pieczone w miodzie

Podudzia pieczone w miodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 849 Ocena: 16321

Dodano:

Odsłon: 5580

Kurczak zawsze się sprawdza

Składniki

  • 6 szt podudzi kurczaka
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki masła klarowanego
  • sól
  • 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich
  • pół łyżeczki tymianku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Miód i dwie łyżki masła podgrzałem w rondelku, aż się dokładnie połączyły ( nie gotujemy ).
    Umyte podudzia natarłem solą. Naczynie do zapiekania wysmarowałem pozostałym masłem, włożyłem mięso. Piekłem 50 minut w temperaturze 180 stopni C, co jakiś czas odwracałem podudzia. Polałem je miodem wymieszanym z masłem, posypałem orzechami i tymiankiem. Piekłem jeszcze 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń