Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak zawsze się sprawdza
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7465
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2402
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7465
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2402
Składniki
Miód i dwie łyżki masła podgrzałem w rondelku, aż się dokładnie połączyły ( nie gotujemy ). Umyte podudzia natarłem solą. Naczynie do zapiekania wysmarowałem pozostałym masłem, włożyłem mięso. Piekłem 50 minut w temperaturze 180 stopni C, co jakiś czas odwracałem podudzia. Polałem je miodem wymieszanym z masłem, posypałem orzechami i tymiankiem. Piekłem jeszcze 10 minut.