Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak zawsze się sprawdza
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336670
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3963
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2574
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336670
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3963
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2574
Składniki
Miód i dwie łyżki masła podgrzałem w rondelku, aż się dokładnie połączyły ( nie gotujemy ). Umyte podudzia natarłem solą. Naczynie do zapiekania wysmarowałem pozostałym masłem, włożyłem mięso. Piekłem 50 minut w temperaturze 180 stopni C, co jakiś czas odwracałem podudzia. Polałem je miodem wymieszanym z masłem, posypałem orzechami i tymiankiem. Piekłem jeszcze 10 minut.