Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad - kurczak marynowany w jogurcie z dodatkiem curry. Pyszny, rozpływający się w ustach, z idealnie chrupiącą skórką. Pieczony w piekarniku - minimum roboty, maksimum smaku:)
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 59
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11026
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 59
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11026
Składniki
Podudzia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Umieścić w dużej misce, obsypać przyprawami, nie żałować przyprawy curry, na to wlać jogurt naturalny i dokładnie obtoczyć w nim każde podudzie. Włożyć 2 -3 ziarenka ziela angielskiego. Tak przygotowanego kurczaka włożyć do lodówki na 2-3 godziny ( można na noc).
Udka rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać jeszcze szczyptą papryki, delikatnie skropić oliwą i piec przez około godzinę w temp. 170 st.
Podawać z ziemniaczkami i ulubiona surówką .