Do góry

Dania główne Przepis na:

Podudzia z kurczaka w jogurtowej marynacie

Podudzia z kurczaka w jogurtowej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 2239

Dodano:

Odsłon: 4399

Szybki obiad - kurczak marynowany w jogurcie z dodatkiem curry. Pyszny, rozpływający się w ustach, z idealnie chrupiącą skórką. Pieczony w piekarniku - minimum roboty, maksimum smaku:)

Składniki

  • 8-10 podudzi z kurczaka
  • 1 duży jogurt naturalny
  • przyprawa curry
  • sól, pieprz
  • słodka papryka, czosnek granulowany
  • klika ziarenek ziela angielskiego
  • oliwa z oliwek
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Podudzia z kurczaka w jogurtowej marynacie

Przygotowanie

  1. Podudzia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Umieścić w dużej misce, obsypać przyprawami, nie żałować przyprawy curry, na to wlać jogurt naturalny i dokładnie obtoczyć w nim każde podudzie. Włożyć 2 -3 ziarenka ziela angielskiego. Tak przygotowanego kurczaka włożyć do lodówki na 2-3 godziny ( można na noc).

  2. Udka rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać jeszcze szczyptą papryki, delikatnie skropić oliwą i piec przez około godzinę w temp. 170 st.

  3. Podawać z ziemniaczkami i ulubiona surówką .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń