Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Indyk jak wiadomo jest zdrowym mięsem. W tej wersji jest jeszcze bardziej zdrowszy i dietetyczny.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12954
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8066
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 321
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 110
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2193
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 744
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12954
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8066
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 321
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 110
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2193
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 744
Składniki
Garść liści bazylii, koperek i pietruszkę przełożyć do blendera. Dodać czosnek , imbir i oliwę z oliwek. Wszystko zmielić dodając powoli wody - można dodawać oliwę z oliwek ja natomiast chciałam aby danie było możliwie jak najbardziej zdrowe.
W moździerzu zmiażdżyć ziarna kolendry, pieprzu, ziela angielskiego, liść laurowy z solą, pieprzem cytrynowym i chili.
przyprawy dodać do blendera i wszystko razem zmiksować jeszcze przez 2 minuty. Przygotowaną zalewą polać mięso i wstawić do lodówki. Marynować min godzinę.
Udko wraz z marynatą przełożyć do woreczka do pieczenia i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 40-60 minut.
Najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką. Smacznego