Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jednym ze swoich programów Magda Gessler zdradziła przepis na podwójne schabowe - zaskakujące połączenie delikatnego schabu oraz karkówki. Efekt zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41639
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4805
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45745
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41639
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4805
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45745
Składniki
Każdy z kotletów dopraw solidną porcją soli i pieprzu, a następnie cienko rozbij je przy pomocy tłuczka.
Cebulę zetrzyj na tarce.
Na każdym z plastrów karkówki rozsmaruj cienką warstwę cebuli, a następnie każdy z nich przykryj kotletem ze schabu. Rozbij je razem, starając się szczególnie połączyć brzegi, tak aby utworzyły jeden, niezbyt gruby kotlet.
Podwójne kotlety Magdy Gessler panieruj najpierw obtaczające je w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na samym końcu w bułce tartej. Natychmiast smaż na rozgrzanym smalcu. Pamiętaj, że tłuszczu na patelni powinno być sporo. Kotlety powinno smażyć się nieco dłużej niż zwykłe schabowe, ponieważ są grubsze. Aby się nie spaliły, smalec nie może być zbyt gorący.
Kotlety usmażone na złoto możesz podawać natychmiast. Doskonałym dodatkiem do nich będzie surówka i puree z ziemniaków.