Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkanie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 964
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4582
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1229
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 547
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 964
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4582
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1229
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 547
Składniki
Polędwicę delikatnie rozciąć i zrobić jeden płat. Porozgniatać ręką. Lekko posolić i oprószyć czarnym świeżo mielonym pieprzem. Na płacie ułożyć obraną i pokrojoną w małe zapałki gruszkę oraz starty ser. Zwinąć i zrobić roladę. Obłożyć plasterkami szynki prosciutto. Obwiązać bawełnianym sznurkiem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35-40 min. Po wyjęciu z piekarnika zdjąć sznurek i pokroić na porcje. Podawać ciepłą do obiadu. Smacznego.
Mięso obwiązać bawełnianym sznurkiem.