Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkanie.
Polędwiczka wieprzowa duszona z sezonowymi warzywami to pyszny, łatwy do przy...
Odsłon: 214
Zdrowy i bardzo smaczny chleb upieczony z mąki orkiszowej 50% i pszennej chle...
Odsłon: 126
Pieczarki z cebulką w śmietanie to prosty sposób na pyszną i szybką do przygo...
Odsłon: 630
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2986
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 361
Polędwiczka wieprzowa duszona z sezonowymi warzywami to pyszny, łatwy do przy...
Odsłon: 214
Zdrowy i bardzo smaczny chleb upieczony z mąki orkiszowej 50% i pszennej chle...
Odsłon: 126
Pieczarki z cebulką w śmietanie to prosty sposób na pyszną i szybką do przygo...
Odsłon: 630
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2986
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 361
Składniki
Polędwicę delikatnie rozciąć i zrobić jeden płat. Porozgniatać ręką. Lekko posolić i oprószyć czarnym świeżo mielonym pieprzem. Na płacie ułożyć obraną i pokrojoną w małe zapałki gruszkę oraz starty ser. Zwinąć i zrobić roladę. Obłożyć plasterkami szynki prosciutto. Obwiązać bawełnianym sznurkiem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35-40 min. Po wyjęciu z piekarnika zdjąć sznurek i pokroić na porcje. Podawać ciepłą do obiadu. Smacznego.
Mięso obwiązać bawełnianym sznurkiem.