Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkanie.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29723
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2231
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29723
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2231
Składniki
Polędwicę delikatnie rozciąć i zrobić jeden płat. Porozgniatać ręką. Lekko posolić i oprószyć czarnym świeżo mielonym pieprzem. Na płacie ułożyć obraną i pokrojoną w małe zapałki gruszkę oraz starty ser. Zwinąć i zrobić roladę. Obłożyć plasterkami szynki prosciutto. Obwiązać bawełnianym sznurkiem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35-40 min. Po wyjęciu z piekarnika zdjąć sznurek i pokroić na porcje. Podawać ciepłą do obiadu. Smacznego.
Mięso obwiązać bawełnianym sznurkiem.