Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deska, nóż, patelnia
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 456
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3972
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3895
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 456
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3972
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3895
Składniki
Polędwicę oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso przekroić wzdłuż i oprószyć solą, pieprzem czarny świeżo mielonym. Każdy kawałek też przekroić wzdłuż na trzy części, ale tak żeby były połączone końcem. Zrobić warkocze i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać masło i olej. Mięso obsmażyć. Zdjąć z patelni. Na patelnie dodać cebulę drobniutko pokrojona w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Zeszklić na wolnym ogniu. Ponownie włożyć mięso na patelnię i podlać przegotowaną wodą ok 300 ml. Dusić ok 15 min pod przykryciem. Dodać mrożone wiśnie, musztardę, miód. Pomieszać i w dalszym ciągu dusić aż mięso będzie miękkie ok 20 min. Jeśli będzie potrzeba dodać wody.
Mięso wyjąć, a sos przetrzeć przez sito. Do sosu dodać jeszcze szklankę całych wiśni i zagotować. Dodać sól do smaku.
Mięso pokroić i podać na młodych listkach sałaty z sosem z wiśniami.
Smacznego.