Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deska, nóż, patelnia
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13990
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15799
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13990
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15799
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6402
Składniki
Polędwicę oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso przekroić wzdłuż i oprószyć solą, pieprzem czarny świeżo mielonym. Każdy kawałek też przekroić wzdłuż na trzy części, ale tak żeby były połączone końcem. Zrobić warkocze i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać masło i olej. Mięso obsmażyć. Zdjąć z patelni. Na patelnie dodać cebulę drobniutko pokrojona w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Zeszklić na wolnym ogniu. Ponownie włożyć mięso na patelnię i podlać przegotowaną wodą ok 300 ml. Dusić ok 15 min pod przykryciem. Dodać mrożone wiśnie, musztardę, miód. Pomieszać i w dalszym ciągu dusić aż mięso będzie miękkie ok 20 min. Jeśli będzie potrzeba dodać wody.
Mięso wyjąć, a sos przetrzeć przez sito. Do sosu dodać jeszcze szklankę całych wiśni i zagotować. Dodać sól do smaku.
Mięso pokroić i podać na młodych listkach sałaty z sosem z wiśniami.
Smacznego.