Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poledwica wieprzowa pieczona w slonince. Pyszne, mieso pieczone w tej formie zachowa soczystosc i bedzie naprawde mieciutkie, a sloninka po upieczeniu smakuje wprost wybornie. Wraz z ziemniaczkami i dobrym sosem - propozycja na ekstra obiad.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
poledwice myjemy, osuszamy, nacieramy przecisnietym przez praske czosnkiem, przyprawiamy i odstawiamy do lodowki przynajmniej na 2 godzinki. Od sloninki odcinamy skore, kroimy ja na dlugie plastry, grub. ok 4 mm. Plastry ukladamy na papierze jeden obok drugiego i na srodku kladziemy poledwice. Plastry sloninki zapinamy od gory wykalaczkami. Slonine od gory doprawiamy przyprawa warzywna oraz solidnie posypujemy czosnkiem granulowanym. Wraz z papierem przenosimy mieso na blaszke i pieczemy bez przykrycia (gora, dol) w 200°C przez 30 minut.
Podajemy z ziemniaczkami oraz dobrym sosem. Smacznego!!