Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poledwica wieprzowa pieczona w slonince. Pyszne, mieso pieczone w tej formie zachowa soczystosc i bedzie naprawde mieciutkie, a sloninka po upieczeniu smakuje wprost wybornie. Wraz z ziemniaczkami i dobrym sosem - propozycja na ekstra obiad.
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Składniki
poledwice myjemy, osuszamy, nacieramy przecisnietym przez praske czosnkiem, przyprawiamy i odstawiamy do lodowki przynajmniej na 2 godzinki. Od sloninki odcinamy skore, kroimy ja na dlugie plastry, grub. ok 4 mm. Plastry ukladamy na papierze jeden obok drugiego i na srodku kladziemy poledwice. Plastry sloninki zapinamy od gory wykalaczkami. Slonine od gory doprawiamy przyprawa warzywna oraz solidnie posypujemy czosnkiem granulowanym. Wraz z papierem przenosimy mieso na blaszke i pieczemy bez przykrycia (gora, dol) w 200°C przez 30 minut.
Podajemy z ziemniaczkami oraz dobrym sosem. Smacznego!!