Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poledwica wieprzowa pieczona w slonince. Pyszne, mieso pieczone w tej formie zachowa soczystosc i bedzie naprawde mieciutkie, a sloninka po upieczeniu smakuje wprost wybornie. Wraz z ziemniaczkami i dobrym sosem - propozycja na ekstra obiad.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9826
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2459
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1609
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 586
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3754
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9826
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2459
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1609
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 586
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3754
Składniki
poledwice myjemy, osuszamy, nacieramy przecisnietym przez praske czosnkiem, przyprawiamy i odstawiamy do lodowki przynajmniej na 2 godzinki. Od sloninki odcinamy skore, kroimy ja na dlugie plastry, grub. ok 4 mm. Plastry ukladamy na papierze jeden obok drugiego i na srodku kladziemy poledwice. Plastry sloninki zapinamy od gory wykalaczkami. Slonine od gory doprawiamy przyprawa warzywna oraz solidnie posypujemy czosnkiem granulowanym. Wraz z papierem przenosimy mieso na blaszke i pieczemy bez przykrycia (gora, dol) w 200°C przez 30 minut.
Podajemy z ziemniaczkami oraz dobrym sosem. Smacznego!!