Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowa polędwica w połączeniu z sosem ze świeżych borowików to jest to!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2033
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5432
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5480
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2033
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5432
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5480
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć oliwą i przyprawami. Następnie ułożyć gałązkę świeżego rozmarynu, zawinąć w folię aluminiową i na 2-3 godz. schować do lodówki. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp.ok. 200 stopni przez 30-35 min.
Na maśle zeszklić cebulkę pokrojona w kostkę. Następnie dodać umyte i pokrojone borowiki. Usmażyć z dodatkiem przypraw. Na koniec wlać śmietankę, wymieszać.
Gotowa polędwice pokroić w plastry, polać gotowym sosem. Podawać np. z frytkami i surówką z marchewki. Smacznego!