Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 520 Ocena: 5626
Dodano: 23.03.2017
Odsłon: 5820
1-2 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć oliwą i przyprawami. Następnie ułożyć gałązkę świeżego rozmarynu, zawinąć w folię aluminiową i na 2-3 godz. schować do lodówki. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp.ok. 200 stopni przez 30-35 min.
Na maśle zeszklić cebulkę pokrojona w kostkę. Następnie dodać umyte i pokrojone borowiki. Usmażyć z dodatkiem przypraw. Na koniec wlać śmietankę, wymieszać.
Gotowa polędwice pokroić w plastry, polać gotowym sosem. Podawać np. z frytkami i surówką z marchewki.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)