Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowa polędwica w połączeniu z sosem ze świeżych borowików to jest to!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 145
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 145
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć oliwą i przyprawami. Następnie ułożyć gałązkę świeżego rozmarynu, zawinąć w folię aluminiową i na 2-3 godz. schować do lodówki. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp.ok. 200 stopni przez 30-35 min.
Na maśle zeszklić cebulkę pokrojona w kostkę. Następnie dodać umyte i pokrojone borowiki. Usmażyć z dodatkiem przypraw. Na koniec wlać śmietankę, wymieszać.
Gotowa polędwice pokroić w plastry, polać gotowym sosem. Podawać np. z frytkami i surówką z marchewki. Smacznego!