Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowa polędwica w połączeniu z sosem ze świeżych borowików to jest to!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2845
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421946
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2195
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2845
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421946
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2195
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć oliwą i przyprawami. Następnie ułożyć gałązkę świeżego rozmarynu, zawinąć w folię aluminiową i na 2-3 godz. schować do lodówki. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp.ok. 200 stopni przez 30-35 min.
Na maśle zeszklić cebulkę pokrojona w kostkę. Następnie dodać umyte i pokrojone borowiki. Usmażyć z dodatkiem przypraw. Na koniec wlać śmietankę, wymieszać.
Gotowa polędwice pokroić w plastry, polać gotowym sosem. Podawać np. z frytkami i surówką z marchewki. Smacznego!