Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W brew pozorom jest to danie bardzo łatwe i bardzo szybkie. Smak polędwicy z dodatkiem tymianku i jabłek jest nie do pobicia.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 586
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1235
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4902
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 586
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1235
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4902
Składniki
Na początku obieramy jabłka i kroimy w grubsze plastry. Polewamy olej na patelnie kładziemy jabłka i zaczynamy piec.
Polędwice czyścimy z błonek i kroimy na grubsze plastry.
Kroimy całą polędwice na kawałki, a potem delikatnie zbijamy na cieńsze plastry. Robimy to bardzo delikatnie bo polędwica jest super delikatna.
Wysypujemy mąkę na talerz i dodajemy świeżo zmielony pieprz, który posłuży nam do obtaczania polędwicy.
Na patelnię wlewamy olej i wsypujemy tymiane. Zaczynamy smażyć tymianek dodając kawałek masła. Jak masło się rozpuści obtaczamy polędwice w mące z pieprzem i kładziemy na patelnie. Smażymy polędwice bardzo krótko po 2 minuty z każdej strony i myślę, że będzie dobrz.
Pilnujemy by plastry jabłka nie spaliły się zbytnio. Jak zaczynają się rumienić to wyjmujemy z patlni.
I tak oto mamy już obiad o niepowtarzalnym smaku. Dodajemy trochę ryżu lub nie, możemy doać trochę ulubionego sosu. Zapraszam i życzę smacznego