Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja na danie z poledwicy wieprzowej. Polecam serdecznie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1558
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 562
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3701
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1465
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1558
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 562
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3701
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1465
Składniki
Mieso dokladnie myjemy i osuszamy. Ostrym nozem rozcinamy wzdluz, jednak nie do konca. Mieso rozkladamy. nacinamy wzdluz jeszcze w paru miejscach. Rozbijamy pod woreczkiem foliowym. Delikatnie (nie za mocno, gdyz ser jest juz slony) solimy tylko od strony wewnetrznej, takze pieprzymy i posypujemy czosnkiem granulowanym. Na placie miesa (wzdluz) kladziemy posrodku dosc grube slupki sera balkanskiego. Mieso zawijamy. Bekon rozkladamy plaster przy plastrze (dobrze, jesli beda sie nachodzic) i zgrabnie zawijamy rolade z poledwicy w plastry boczku. Kladziemy na blaszke do pieczenia, wylozona papierem i jeszcze z wierzchu posypujemy tylko czosnkiem granulowanym (bekon jest juz dosc slony). Pieczemy w piekarniku w 200°C przez ok pol godzinki, az boczek sie nieco zezloci. Mieso bedzie elastyczne dzieki bekonowi i nie wyschnie.
Bylo po prostu przepyszne. Polecam serdecznie.