Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba z pieca: aromatyczna, soczysta, pyszna
miska, naczynie żaroodporne
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4532
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326986
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12183
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4532
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326986
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12183
Składniki
Składniki na marynatę mieszamy z rozgniecionym czosnkiem. Dokładnie smarujemy kawałki ryb i zostawiamy w zamkniętym pudełku na noc w lodówce.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Do gorącego piekarnika wkładamy ryby (np na żarodopornej patelni) na 10 minut.
Po tym czasie wyjmujemy ryby z pieca i na każdy kawałek nakładamy odrobinę masła. Wkładamy rybę do pieca na kolejne 10 minut.
Ważne by ryba była w piecu dokładnie tyle ile w przepisie. Trzymanie jej tam za długo spowoduje jej przeciągnięcie i stanie się sucha. Nie jest bowiem wcześniej obsmażana ani panierowana. Przed podaniem polewamy ją jeszcze puszczonym w trakcie pieczenia aromatycznym płynem.