Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba z pieca: aromatyczna, soczysta, pyszna
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 42
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 705
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 57
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 38
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 27
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 42
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 705
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 57
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 38
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 27
Składniki
Składniki na marynatę mieszamy z rozgniecionym czosnkiem. Dokładnie smarujemy kawałki ryb i zostawiamy w zamkniętym pudełku na noc w lodówce.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Do gorącego piekarnika wkładamy ryby (np na żarodopornej patelni) na 10 minut.
Po tym czasie wyjmujemy ryby z pieca i na każdy kawałek nakładamy odrobinę masła. Wkładamy rybę do pieca na kolejne 10 minut.
Ważne by ryba była w piecu dokładnie tyle ile w przepisie. Trzymanie jej tam za długo spowoduje jej przeciągnięcie i stanie się sucha. Nie jest bowiem wcześniej obsmażana ani panierowana. Przed podaniem polewamy ją jeszcze puszczonym w trakcie pieczenia aromatycznym płynem.