Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba z pieca: aromatyczna, soczysta, pyszna
miska, naczynie żaroodporne
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1530
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1530
Składniki
Składniki na marynatę mieszamy z rozgniecionym czosnkiem. Dokładnie smarujemy kawałki ryb i zostawiamy w zamkniętym pudełku na noc w lodówce.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Do gorącego piekarnika wkładamy ryby (np na żarodopornej patelni) na 10 minut.
Po tym czasie wyjmujemy ryby z pieca i na każdy kawałek nakładamy odrobinę masła. Wkładamy rybę do pieca na kolejne 10 minut.
Ważne by ryba była w piecu dokładnie tyle ile w przepisie. Trzymanie jej tam za długo spowoduje jej przeciągnięcie i stanie się sucha. Nie jest bowiem wcześniej obsmażana ani panierowana. Przed podaniem polewamy ją jeszcze puszczonym w trakcie pieczenia aromatycznym płynem.