Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka wieprzowa otulona nadzieniem mięsno pieczarkowym w chrupiącym cieście francuskim to niecodzienna obiadowa propozycja. Możemy nią zachwycić znajomych lub rodzinę podczas świątecznego obiadu. Podaję ją z ulubioną sałatką lub surówką.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Polędwiczki wieprzowe myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, solimy, pieprzymy i nacieramy ostrą musztardą. Odkładamy na bok.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy, pieczarki kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła z oliwą i szklimy cebulę, następnie dodajemy czosnek i pieczarki i podsmażamy całość. Fileta z kurczaka mielimy razem z podsmażonymi pieczarkami. Dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem.
Rozwijamy ciasto francuskie, układamy naszą polędwiczkę, którą smarujemy masą z mięsa mielonego. Zawijamy w ciasto francuskie (nacinam boki i zakładam na przemian). Tak samo postępujemy z drugą polędwiczką. Pieczemy ok. 45 min. w 200 stopniach. Po upieczeniu pozostawiamy na chwilę w piekarniku. Kroimy na kawałki i podajemy z ulubiona sałatką.