Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka wieprzowa otulona nadzieniem mięsno pieczarkowym w chrupiącym cieście francuskim to niecodzienna obiadowa propozycja. Możemy nią zachwycić znajomych lub rodzinę podczas świątecznego obiadu. Podaję ją z ulubioną sałatką lub surówką.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2179
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 848
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2179
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 848
Składniki
Polędwiczki wieprzowe myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, solimy, pieprzymy i nacieramy ostrą musztardą. Odkładamy na bok.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy, pieczarki kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła z oliwą i szklimy cebulę, następnie dodajemy czosnek i pieczarki i podsmażamy całość. Fileta z kurczaka mielimy razem z podsmażonymi pieczarkami. Dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem.
Rozwijamy ciasto francuskie, układamy naszą polędwiczkę, którą smarujemy masą z mięsa mielonego. Zawijamy w ciasto francuskie (nacinam boki i zakładam na przemian). Tak samo postępujemy z drugą polędwiczką. Pieczemy ok. 45 min. w 200 stopniach. Po upieczeniu pozostawiamy na chwilę w piekarniku. Kroimy na kawałki i podajemy z ulubiona sałatką.