Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po pieczeniu mięsa w rękawie zawsze zostaje trochę aromatycznego płynu, który można wykorzystać jako bazę do sosu. Dzisiaj piekłam polędwiczkę i z tego co zostało po jej upieczeniu, zrobiłam pyszny, kurdybankowy sosik. Polecam.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Składniki
Składniki marynaty wymieszać. Natrzeć nimi polędwiczkę i dać do lodówki, chociaż na godzinkę. Następnie upiec w rękawie. Czas na pieczenie to jakieś 40-50 minut. Po wyjęciu polędwiczki z rękawa, pozostały płyn przelać do rondelka. Można dolać około szklanki wody. Doprawić jeszcze solą, pieprzem i papryką słodką. Dorzucić posiekany kurdybanek. Gotować jakieś 2-3 minut. W międzyczasie mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną. Do śmietany dodać kilka łyżek gotującego się sosu. Całość przelać do rondelka. Poczekać aż się sos zagotuje. I to już wszystko.