Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, soczysta polędwiczka. Doskonała na niedzielny obiad z rodziną.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1389
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4310
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1389
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4310
Składniki
1. Polędwiczkę natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i papryką słodką. Na chwilkę odstawiamy, żeby przeszła przyprawami 2.Na dużej patelni mocno rozgrzewamy olej i wkładamy polędwiczkę. Mocno rumienimy z każdej strony.Smażymy krótko. Następnie odstawiamy do ostudzenia. 3.Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno siekamy. 4. Na patelni rozgrzewamy kilka kropli oleju. Następnie dodajemy pieczarki oraz cebulę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie smażymy do momentu aż wyparuje woda z pieczarek. Studzimy. 5.Ciasto francuskie rozwijamy na blaszce wyłożonej w wcześniej papierem do pieczenia. 6.Na ciasto układamy plastry boczku, następnie wystudzone pieczarki. Na koniec układamy polędwiczkę. Zwijamy ciasto (tak, żeby powstała rolada) , smarujemy jego brzegi jajkiem, żeby dobrze się skleiło. Robimy nacięcia na cieście i smarujemy całość jajkiem. 7. Wkładamy do piekarniku nagrzanego do temperatury 180 stopniu na około 30-35 minut A do zarumienienia. 8. Danie gotowe. Smacznego.