Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna polędwiczka otoczona ciastem francuskim ,to idealne danie na noworoczny obiad.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30846
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3606
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3540
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1110
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30846
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3606
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3540
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1110
Składniki
Przygotować marynatę:Czosnek przepuścić przez praskę,dodać 5 łyżek oleju ,paprykę ,majeranek ,sól ,pieprz , miód,wszystko dokładnie wymieszać.Polędwiczkę oczyścić z błon,zanurzyć w marynacie i marynować 3 godz.
Cebulę obrać pokroić w piórka.Pieczarki obrać ,pokroić.Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę chwilę dusić ,dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem ,smażyć 5 min.
Na patelni rozgrzać olej ,włożyć zamarynowaną polędwiczkę i obsmażyć z każdej strony.
Ciasto francuskie podzielić na połowę i każdą posmarować musztardą.
Na nim ułożyć pieczarki.
Polędwiczkę przekroić na połowę i ułożyć na cieście.
Zawinąć dokładnie.Jajko rozkłócić i posmarować po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , piec 40 min.
Lekko przestudzone ,pokroić w plastry ,podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.