Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ten to nieodzowny dodatek zarówno do kolacji wigilijnej jak i obiadu. Sos przygotowuję z grzybów suszonych z dodatkiem śmietanki. Tym razem wersja mięsna – obiadowa z wykorzystaniem polędwiczki wieprzowej i kaszy gryczanej. Podaję z dodatkiem kiszonych ogórków domowych.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
1. Przygotować sos grzybowy (zapraszam do mojego przepisu: SOS GRZYBOWY (Z GRZYBÓW SUSZONYCH).
2. Polędwiczkę umyć i obtoczyć w przyprawach. Pozostawić na 1-2 godz. w lodówce by się zamarynowała.
3. Na patelni rozpuścić smalec gęsi i włożyć polędwiczkę. Obsmażyć z obu stron by się „zamknęła”.
4. Podlać winem (można przełożyć do rondla) a następnie bulionem /wodą. 5. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. 6. Wyjąc z garnka i pokroić w plastry. Plastry przełożyć do sosu grzybowego i pogrzać w nim. 7. Podawać z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.