Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ten to nieodzowny dodatek zarówno do kolacji wigilijnej jak i obiadu. Sos przygotowuję z grzybów suszonych z dodatkiem śmietanki. Tym razem wersja mięsna – obiadowa z wykorzystaniem polędwiczki wieprzowej i kaszy gryczanej. Podaję z dodatkiem kiszonych ogórków domowych.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 652
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 652
Składniki
1. Przygotować sos grzybowy (zapraszam do mojego przepisu: SOS GRZYBOWY (Z GRZYBÓW SUSZONYCH).
2. Polędwiczkę umyć i obtoczyć w przyprawach. Pozostawić na 1-2 godz. w lodówce by się zamarynowała.
3. Na patelni rozpuścić smalec gęsi i włożyć polędwiczkę. Obsmażyć z obu stron by się „zamknęła”.
4. Podlać winem (można przełożyć do rondla) a następnie bulionem /wodą. 5. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. 6. Wyjąc z garnka i pokroić w plastry. Plastry przełożyć do sosu grzybowego i pogrzać w nim. 7. Podawać z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.