Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ten to nieodzowny dodatek zarówno do kolacji wigilijnej jak i obiadu. Sos przygotowuję z grzybów suszonych z dodatkiem śmietanki. Tym razem wersja mięsna – obiadowa z wykorzystaniem polędwiczki wieprzowej i kaszy gryczanej. Podaję z dodatkiem kiszonych ogórków domowych.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 22
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 32
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 29
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 28
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 24
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 22
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 32
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 29
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 28
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 24
Składniki
1. Przygotować sos grzybowy (zapraszam do mojego przepisu: SOS GRZYBOWY (Z GRZYBÓW SUSZONYCH).
2. Polędwiczkę umyć i obtoczyć w przyprawach. Pozostawić na 1-2 godz. w lodówce by się zamarynowała.
3. Na patelni rozpuścić smalec gęsi i włożyć polędwiczkę. Obsmażyć z obu stron by się „zamknęła”.
4. Podlać winem (można przełożyć do rondla) a następnie bulionem /wodą. 5. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. 6. Wyjąc z garnka i pokroić w plastry. Plastry przełożyć do sosu grzybowego i pogrzać w nim. 7. Podawać z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.