Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ten to nieodzowny dodatek zarówno do kolacji wigilijnej jak i obiadu. Sos przygotowuję z grzybów suszonych z dodatkiem śmietanki. Tym razem wersja mięsna – obiadowa z wykorzystaniem polędwiczki wieprzowej i kaszy gryczanej. Podaję z dodatkiem kiszonych ogórków domowych.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4964
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34405
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2077
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113762
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4964
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34405
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2077
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113762
Składniki
1. Przygotować sos grzybowy (zapraszam do mojego przepisu: SOS GRZYBOWY (Z GRZYBÓW SUSZONYCH).
2. Polędwiczkę umyć i obtoczyć w przyprawach. Pozostawić na 1-2 godz. w lodówce by się zamarynowała.
3. Na patelni rozpuścić smalec gęsi i włożyć polędwiczkę. Obsmażyć z obu stron by się „zamknęła”.
4. Podlać winem (można przełożyć do rondla) a następnie bulionem /wodą. 5. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. 6. Wyjąc z garnka i pokroić w plastry. Plastry przełożyć do sosu grzybowego i pogrzać w nim. 7. Podawać z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.