Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 321
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6721
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241683
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2449
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 425
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 321
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6721
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241683
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2449
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 425
Składniki
Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, mięso obsmażyć na dużym ogniu ze wszystkich stron na rumiano. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką, dusić około 12-15 minut. Zdjąć z patelni, odstawić.
Na tę samą patelnię wrzucić łyżkę masła. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać oczyszczone grzyby (większe sztuki pokroić na pół, mniejsze zostawić w całości), smażyć razem około 6-8 minut. Na koniec wlać śmietanę i gotować jeszcze przez 2-3 minuty do lekkiego zredukowania.
Polędwiczkę pokroić w plastry, dodać do sosu, podgrzewać przez 1-2 minuty. Podawać z młodymi ziemniakami.