Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6605
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 117
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2239
Królowa grilla :)
Odsłon: 1685
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6605
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 117
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2239
Królowa grilla :)
Odsłon: 1685
Składniki
Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, mięso obsmażyć na dużym ogniu ze wszystkich stron na rumiano. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką, dusić około 12-15 minut. Zdjąć z patelni, odstawić.
Na tę samą patelnię wrzucić łyżkę masła. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać oczyszczone grzyby (większe sztuki pokroić na pół, mniejsze zostawić w całości), smażyć razem około 6-8 minut. Na koniec wlać śmietanę i gotować jeszcze przez 2-3 minuty do lekkiego zredukowania.
Polędwiczkę pokroić w plastry, dodać do sosu, podgrzewać przez 1-2 minuty. Podawać z młodymi ziemniakami.