Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8130
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8130
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 558
Składniki
Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, mięso obsmażyć na dużym ogniu ze wszystkich stron na rumiano. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką, dusić około 12-15 minut. Zdjąć z patelni, odstawić.
Na tę samą patelnię wrzucić łyżkę masła. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać oczyszczone grzyby (większe sztuki pokroić na pół, mniejsze zostawić w całości), smażyć razem około 6-8 minut. Na koniec wlać śmietanę i gotować jeszcze przez 2-3 minuty do lekkiego zredukowania.
Polędwiczkę pokroić w plastry, dodać do sosu, podgrzewać przez 1-2 minuty. Podawać z młodymi ziemniakami.