Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie szybkie, smaczne i delikatne w smaku
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1525
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 730
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1525
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 730
Składniki
Polędwiczkę kroimy na talarki i podsmażamy obsypując przyprawami na niewielkiej ilości oleju, dolewamy bulion tak, by przykrył mięso i podduszamy do miękkości. Na głębokiej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, kiedy będą już w połowie gotowe dodajemy posiekaną cebulkę i jeszcze przez chwilkę podsmażamy razem, dopóki cebula się nie zeszkli.
Następnie dolewamy mleko, cały czas mieszamy aż sos się nie zagęści, dolewamy wody tyle, by uzyskać pożądaną konsystencję sosu, doprawiamy solą i pieprzem, sos jest gotowy. Polędwiczki wykładamy na talerz obficie polewając sosem, my lubimy to danie jeść z ryżem lub kaszą kuskus.