Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie szybkie, smaczne i delikatne w smaku
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1972
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38622
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1972
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38622
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Składniki
Polędwiczkę kroimy na talarki i podsmażamy obsypując przyprawami na niewielkiej ilości oleju, dolewamy bulion tak, by przykrył mięso i podduszamy do miękkości. Na głębokiej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, kiedy będą już w połowie gotowe dodajemy posiekaną cebulkę i jeszcze przez chwilkę podsmażamy razem, dopóki cebula się nie zeszkli.
Następnie dolewamy mleko, cały czas mieszamy aż sos się nie zagęści, dolewamy wody tyle, by uzyskać pożądaną konsystencję sosu, doprawiamy solą i pieprzem, sos jest gotowy. Polędwiczki wykładamy na talerz obficie polewając sosem, my lubimy to danie jeść z ryżem lub kaszą kuskus.