Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 286
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1386
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4303
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 286
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1386
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4303
Składniki
Polędwiczkę myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki, które następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem kuchennym. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy rozbite plasterki. Smażymy z obu stron do uzyskania brązowego koloru, ale nie za dużo. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę
Polędwiczki po usmażeniu składamy do garnka, w którym będziemy gotować sos. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę do uzyskania złotego koloru.
Dodajemy mąkę i rozprowadzamy dokładnie.
Do mięsa dodajemy wywar i doprowadzamy do wrzenia, a potem gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Dodajemy liść laurowy do gotowania, gałkę muszkatołową oraz marchewkę i pietruszkę drobno pokrojone. Gotujemy do miękkości.
Na 20 minut przed końcem gotowania polędwiczek wstawiamy w jednym garnku kaszę gryczaną oraz jęczmienną do gotowania w osolonej wodzie.
W tym czasie przyrządzamy surówkę. U nas była mizeria.
Kiedy kasza jest już gotowa, możemy już zagęścić sos przygotowaną zasmażką. Doprowadzamy sos do wrzenia, doprawiamy czarnym pieprzem.
Na talerze nakładamy kaszę oraz sos. Surówkę podajemy na talerzu lub osobno. Smacznego.