Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i szybka w przygotowaniu polędwiczka wieprzowa pieczona z jabłkami i rozmarynem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Ząbki czosnku pokroić na kilka kawałków, ponakuwać polędwiczkę i powsadzać kawałki czosnku w mięso. Polędwiczkę obtoczyć w 2 łyżkach octu, posolić i popieprzyć i posypać połową rozmarynu. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i łyżkę oliwy. Podsmażyć polędwiczkę z każdej strony na rumiano.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Jabłka pokroić na ósemki, przełożyć do naczynia do zapiekania - podlać je łyżką octu jabłkowego, posypać resztką rozmarynu i wymieszać. Na jabłka położyć resztę masła pokrojoną na kawałeczki, na wierzch położyć polędwiczkę. Piec 25 minut, po upieczeniu odstawić na 10 minut, żeby mięso odpoczęło przed pokrojeniem.