Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i szybka w przygotowaniu polędwiczka wieprzowa pieczona z jabłkami i rozmarynem
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2431
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4594
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1711
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 528
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2431
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4594
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1711
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 528
Składniki
Ząbki czosnku pokroić na kilka kawałków, ponakuwać polędwiczkę i powsadzać kawałki czosnku w mięso. Polędwiczkę obtoczyć w 2 łyżkach octu, posolić i popieprzyć i posypać połową rozmarynu. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i łyżkę oliwy. Podsmażyć polędwiczkę z każdej strony na rumiano.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Jabłka pokroić na ósemki, przełożyć do naczynia do zapiekania - podlać je łyżką octu jabłkowego, posypać resztką rozmarynu i wymieszać. Na jabłka położyć resztę masła pokrojoną na kawałeczki, na wierzch położyć polędwiczkę. Piec 25 minut, po upieczeniu odstawić na 10 minut, żeby mięso odpoczęło przed pokrojeniem.