Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i szybka w przygotowaniu polędwiczka wieprzowa pieczona z jabłkami i rozmarynem
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1237
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2956
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79334
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 478
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1237
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2956
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79334
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 478
Składniki
Ząbki czosnku pokroić na kilka kawałków, ponakuwać polędwiczkę i powsadzać kawałki czosnku w mięso. Polędwiczkę obtoczyć w 2 łyżkach octu, posolić i popieprzyć i posypać połową rozmarynu. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i łyżkę oliwy. Podsmażyć polędwiczkę z każdej strony na rumiano.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Jabłka pokroić na ósemki, przełożyć do naczynia do zapiekania - podlać je łyżką octu jabłkowego, posypać resztką rozmarynu i wymieszać. Na jabłka położyć resztę masła pokrojoną na kawałeczki, na wierzch położyć polędwiczkę. Piec 25 minut, po upieczeniu odstawić na 10 minut, żeby mięso odpoczęło przed pokrojeniem.