Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i szybka w przygotowaniu polędwiczka wieprzowa pieczona z jabłkami i rozmarynem
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3769
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41629
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 443
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 245
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3769
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41629
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 443
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 245
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Ząbki czosnku pokroić na kilka kawałków, ponakuwać polędwiczkę i powsadzać kawałki czosnku w mięso. Polędwiczkę obtoczyć w 2 łyżkach octu, posolić i popieprzyć i posypać połową rozmarynu. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i łyżkę oliwy. Podsmażyć polędwiczkę z każdej strony na rumiano.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Jabłka pokroić na ósemki, przełożyć do naczynia do zapiekania - podlać je łyżką octu jabłkowego, posypać resztką rozmarynu i wymieszać. Na jabłka położyć resztę masła pokrojoną na kawałeczki, na wierzch położyć polędwiczkę. Piec 25 minut, po upieczeniu odstawić na 10 minut, żeby mięso odpoczęło przed pokrojeniem.