Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza panierka jest połączona z posiekaną natką pietruszki, dodaje polędwiczką ładnego wyglądu i dodatkowego smaku. Może być samodzielną przekąską lub jako dodatek do drugiego dania. Można takie polędwiczki spakować i zabrać do pracy. Polecam
tłuczek, woreczek foliowy, deska, patelnia, naczynia na panierkę,
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 235
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 146
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28032
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 235
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 146
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28032
Składniki
Polędwiczki, umyć , osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy. Natrzeć przyprawą do drobiu oraz czosnkiem granulowanym. Jajka rozbełtac widelcem dodać soli i pieprzu do smaku. Natkę pietruszki drobno posiekać i wymieszać z bułką tartą. Przygotowane polędwiczki obtaczać w rozbełtanych jajkach, następnie panierować w buce tartej z natką pietruszki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Podawać do drugiego dania, lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego.
Polędwiczki gotowe do smażenia.
Polędwiczki gotowe do podania.