Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny obiadek byl :-) i ekspresowy
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 76
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 677
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 76
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 677
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Składniki
Poledwiczki myjemy,( nie rozbijamy!), osuszamy, przyprawiamy sola, pieprzem i miksem papryk. panierujemy: maka, jajko, bulka tarta, dajemy na rozgrzane maslo i smazymy pod pokrywa z obu stron. (Mieso jest dosc grube, dlatego warto zastosowac pokrywe, aby nie pozostalo w srodku surowe.) Na drugiej patelni, na maselku smazymy obrane pieczarki pokrojone tylko w cwiartki, doprawione przyprawa warzywna. Do kompletu - sos tzatziki https://smaker.pl/przepis-tzatziki,165892,bozka44.html z ziemniaczkami puree. Zestawienie bardzo pyszne. Musze przyznac, ze ostatnio coraz czesciej wlaczam tzatziki do obiadu. Wraz z miesem i ziemniaczkami puree smakuje bardzo.