Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne wieprzowe polędwiczki w serowym sosie to elegancki obiadek na niedziele.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 100
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 219
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 212
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 100
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 219
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 212
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, doprawiamy pieprzem, solą oraz oregano.
3. Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry, gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.
4. Po ugotowaniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy przyprawą i zapiekamy do chwili zarumienienia.
5. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.
6. Upieczone ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego.
7. Na ziemniaki układamy mięso.
8. Na mięso ugotowane warzywa.
9. Masło rozpuszczamy w małym garnku. 10. Do masła dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy. 11. Wlewamy 1 ½ mleka a w pozostałej ½ szk. mleka roztrzepujemy jajko. 12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i wkładamy do garnka z mlekiem, gotujemy. 13. Doprawiamy gałką, pieprzem. 14. Wlewamy mleko z żółtkiem, chwilę gotujemy.
15. Sosem polewamy zapiekankę.
16. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. 17. Zapiekanka gotowa. Smacznego.