Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatne i soczyste polędwiczki w lekkim sosie warzywno - ziołowym z wyczuwalną nutą goździkową.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5402
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 918
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11857
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5402
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 918
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11857
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1362
Składniki
Polędwiczkę dzielimy na porcje, rozbijamy je delikatnie dłonią, obtaczamy w mące pszennej pełnoziarnistej i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Zarumienione polędwiczki przekładamy do garnka, zalewamy 0,5 litra zimnej wody i zagotowujemy.
Na pozostałym ze smażenia mięsa oleju, złocimy pokrojoną w kostkę cebulkę, a pod koniec smażenia dorzucamy 2 drobno pokrojone ząbki czosnku.
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do gotujących się polędwiczek wraz z podsmażoną z czosnkiem cebulką, lubczykiem, goździkami, szczyptą ziela angielskiego i czarnym pieprzem. Całość dusimy około 40 minut. Pod koniec gotowania sos doprawiamy solą i ewentualnie zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)