Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatne i soczyste polędwiczki w lekkim sosie warzywno - ziołowym z wyczuwalną nutą goździkową.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18156
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 527
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 996
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7551
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8879
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18156
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 527
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 996
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7551
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8879
Składniki
Polędwiczkę dzielimy na porcje, rozbijamy je delikatnie dłonią, obtaczamy w mące pszennej pełnoziarnistej i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Zarumienione polędwiczki przekładamy do garnka, zalewamy 0,5 litra zimnej wody i zagotowujemy.
Na pozostałym ze smażenia mięsa oleju, złocimy pokrojoną w kostkę cebulkę, a pod koniec smażenia dorzucamy 2 drobno pokrojone ząbki czosnku.
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do gotujących się polędwiczek wraz z podsmażoną z czosnkiem cebulką, lubczykiem, goździkami, szczyptą ziela angielskiego i czarnym pieprzem. Całość dusimy około 40 minut. Pod koniec gotowania sos doprawiamy solą i ewentualnie zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)