Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne na każdą okazje. Przyrządzam je bardzo często, ponieważ zawsze smakują wyśmienicie. Moja rodzina pokochała ten smak od pierwszego kęsa. Posmakuj i przekonaj się Sam.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w plastry i delikatnie rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, wsypuję majeranek, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Gotuję około dziesięciu minut i zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną. Dwie minutki gotuję. 3. Mięso układam w naczyniu i polewam sosem. 4. Danie gotowe. 5. Smacznego.