Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne na każdą okazje. Przyrządzam je bardzo często, ponieważ zawsze smakują wyśmienicie. Moja rodzina pokochała ten smak od pierwszego kęsa. Posmakuj i przekonaj się Sam.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 303
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3795
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 303
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3795
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w plastry i delikatnie rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, wsypuję majeranek, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Gotuję około dziesięciu minut i zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną. Dwie minutki gotuję. 3. Mięso układam w naczyniu i polewam sosem. 4. Danie gotowe. 5. Smacznego.