Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromatyczne danie z delikatnym mięsem w kremowym sosie koperkowo-musztardowym to doskonały pomysł na sycący obiad. Soczyste kawałki mięsa zanurzone w aksamitnym sosie z dodatkiem miodu, musztardy i świeżego koperku tworzą wyśmienitą kompozycję smaków, która zadowoli podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 14
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2111
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 191
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1178
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1197
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 14
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2111
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 191
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1178
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1197
Składniki
1.Przygotowanie mięsa: Oczyszczone z błonek mięso kroimy w plastry o grubości około 2 cm. Delikatnie rozpłaszczamy je dłonią, a następnie doprawiamy solą, ostrą papryką oraz pieprzem.
2.Smażenie mięsa: Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z obu stron, aż będzie miękkie i dobrze zrumienione. Po usmażeniu zdejmujemy je z patelni i odkładamy na bok.
3.Przygotowanie sosu: Na drugiej patelni rozpuszczamy masło. Cebulę oraz czosnek obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym maśle do momentu, aż będą złociste.
4.Dodawanie składników: Do zeszklonych warzyw dodajemy miód, musztardę oraz kostkę rosołową. Smażymy chwilę, aby wszystkie składniki się połączyły, a następnie wlewamy śmietanę i dodajemy drobno posiekany koperek. Gotujemy sos przez dwie minuty, mieszając.
5.Połączenie z mięsem: Do gotowego sosu wkładamy wcześniej usmażone mięso, delikatnie mieszamy i podgrzewamy całość przez chwilę, aby smaki się połączyły.
6.Podanie: Danie serwujemy z ziemniakami oraz ulubioną surówką.
7.Smacznego!