Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i bardzo wdzięczne danie na zabiegany dzień
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 197
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 815
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 484
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666445
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 197
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 815
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 484
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666445
Składniki
polędwiczkę kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm, delikatnie rozbijamy dłonią, posypujemy z obu stron pieprzem oraz oregano i odstawiamy
oczyszczone pieczarki kroimy w ćwiartki i smażymy na dużej patelni na 1 łyżce oleju (na dużym ogniu), aż odparuje cała woda (często mieszamy), teraz dodajemy masło i smażymy jeszcze 2-3 minuty, aż ładnie się zrumienią, po czym odkładamy na talerz
na tą samą patelnię dolewamy kolejną łyżkę oleju, rozkładamy polędwiczki i smażymy z każdej strony po 2 minuty, a potem solimy, dolewamy whisky i smażymy jeszcze chwilę, aż płyn odparuje
teraz do mięsa dodajemy całą musztardę, śmietankę, sos sojowy oraz pieczarki i dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje, gotowe danie posypujemy posiekaną pietruszką, smacznego ;-)