Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i bardzo wdzięczne danie na zabiegany dzień
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 102
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 281
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1119
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1970
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25437
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 102
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 281
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1119
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1970
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25437
Składniki
polędwiczkę kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm, delikatnie rozbijamy dłonią, posypujemy z obu stron pieprzem oraz oregano i odstawiamy
oczyszczone pieczarki kroimy w ćwiartki i smażymy na dużej patelni na 1 łyżce oleju (na dużym ogniu), aż odparuje cała woda (często mieszamy), teraz dodajemy masło i smażymy jeszcze 2-3 minuty, aż ładnie się zrumienią, po czym odkładamy na talerz
na tą samą patelnię dolewamy kolejną łyżkę oleju, rozkładamy polędwiczki i smażymy z każdej strony po 2 minuty, a potem solimy, dolewamy whisky i smażymy jeszcze chwilę, aż płyn odparuje
teraz do mięsa dodajemy całą musztardę, śmietankę, sos sojowy oraz pieczarki i dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje, gotowe danie posypujemy posiekaną pietruszką, smacznego ;-)