Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przygotowania i smaczne danie obiadowe.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Składniki
Polędwiczki pokroić w 6-8 cm kawałki. Nie rozbijać. Oprószyć przyprawami i odstawić na 15 minut do lodówki. Na patelni roztopić klarowane masło i krótko je obsmażyć z obu stron. Wystarczy po 4 minuty. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Śmietankę rozmieszać z pesto. Zalać polędwiczki. Piec pod przykryciem w temperaturze 175 stopni przez około 1/2 godziny.