Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad prosty i szybki do zrobienia. Polędwiczki nie wymagają długiej obróbki smażenia. Są delikatne, miękkie w sosie się rozpływają. Zamiast pieczarek można dodać inne grzyby.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Składniki
Odcinam błonę biała od polędwicy i wyrzucam, a mięso kroję na plastry 1,5 cm, delikatnie rozbijam dłonią, posypuje sola, pieprzem i odstawiam na 30 minut.
Polędwice przesmażam na patelni z każdej strony po dwie minuty na oleju.
Cebulę pokrojoną smażę na oleju, dodaję pokrojone pieczarki i dalej smażę.
Do mięsa,dolewam przecier , dodaję pieczarki i duszę jeszcze chwile, doprawiam , posypuję koperkiem.