Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, delikatne i soczyste polędwiczki, duszone w aromatycznym sosie z dodatkiem świeżego rozmarynu i pora.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18157
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 527
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 996
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7553
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8880
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18157
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 527
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 996
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7553
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8880
Składniki
Polędwiczkę kroimy w plastry i każdy z nich bardzo delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Polędwiczki podsmażamy z obu stron na oleju rzepakowym.
Usmażone polędwiczki przekładamy do garnka, zalewamy 1,5 szklanki wody, dodajemy czosnek staropolski i posiekany świeży rozmaryn. Całość zagotowujemy i dusimy około 20 minut.
Na pozostałym ze smażenia mięsa oleju, szklimy pokrojony w kostkę por, który następnie przekładamy do duszących się polędwiczek.
Na sam koniec do sosu dodajemy sos sojowy, zagęszczamy go zasmażką z mąki, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Życzę smacznego! :)