Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, delikatne i soczyste polędwiczki, duszone w aromatycznym sosie z dodatkiem świeżego rozmarynu i pora.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 740
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 480
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 740
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 480
Składniki
Polędwiczkę kroimy w plastry i każdy z nich bardzo delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Polędwiczki podsmażamy z obu stron na oleju rzepakowym.
Usmażone polędwiczki przekładamy do garnka, zalewamy 1,5 szklanki wody, dodajemy czosnek staropolski i posiekany świeży rozmaryn. Całość zagotowujemy i dusimy około 20 minut.
Na pozostałym ze smażenia mięsa oleju, szklimy pokrojony w kostkę por, który następnie przekładamy do duszących się polędwiczek.
Na sam koniec do sosu dodajemy sos sojowy, zagęszczamy go zasmażką z mąki, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Życzę smacznego! :)