Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, delikatne i soczyste polędwiczki, duszone w aromatycznym sosie z dodatkiem świeżego rozmarynu i pora.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105556
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5919
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105556
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5919
Składniki
Polędwiczkę kroimy w plastry i każdy z nich bardzo delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Polędwiczki podsmażamy z obu stron na oleju rzepakowym.
Usmażone polędwiczki przekładamy do garnka, zalewamy 1,5 szklanki wody, dodajemy czosnek staropolski i posiekany świeży rozmaryn. Całość zagotowujemy i dusimy około 20 minut.
Na pozostałym ze smażenia mięsa oleju, szklimy pokrojony w kostkę por, który następnie przekładamy do duszących się polędwiczek.
Na sam koniec do sosu dodajemy sos sojowy, zagęszczamy go zasmażką z mąki, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Życzę smacznego! :)