Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz zajadałam się nimi w restauracji, postanowiłam zrobić coś takiego na niedzielny obiad. Gorąco polecam.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2287
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38666
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1355
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2287
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38666
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1355
Składniki
Polędwiczki poroić na plastry (ok. 2 cm.), delikatnie rozbić, natrzeć przyprawą do wieprzowiny i wstawć do lodówki.
Większe grzyby kroimy, mniejsze mogą zostać w całości. Na patelni roztapiamy masło i przesmażamy grzybki, podlewamy wodą (ok szklanką), dusimy do miękkości, można dodać pół kostki rosołowej (grzybowej)
Cebulę kroimy w kostkę, paprykę w paseczki, dodajemy do miękkich już grzybów razem ze śmietaną. Doprawiamy do smaku.
Kawałki polędwicy smażymy na oleju, przekładamy do sosu i dusimy jeszcze około 10-15 minut. Na 3-4 minuty przed końcem dodajemy natkę pietruszki.