Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz zajadałam się nimi w restauracji, postanowiłam zrobić coś takiego na niedzielny obiad. Gorąco polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 528
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 528
Składniki
Polędwiczki poroić na plastry (ok. 2 cm.), delikatnie rozbić, natrzeć przyprawą do wieprzowiny i wstawć do lodówki.
Większe grzyby kroimy, mniejsze mogą zostać w całości. Na patelni roztapiamy masło i przesmażamy grzybki, podlewamy wodą (ok szklanką), dusimy do miękkości, można dodać pół kostki rosołowej (grzybowej)
Cebulę kroimy w kostkę, paprykę w paseczki, dodajemy do miękkich już grzybów razem ze śmietaną. Doprawiamy do smaku.
Kawałki polędwicy smażymy na oleju, przekładamy do sosu i dusimy jeszcze około 10-15 minut. Na 3-4 minuty przed końcem dodajemy natkę pietruszki.