Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz zajadałam się nimi w restauracji, postanowiłam zrobić coś takiego na niedzielny obiad. Gorąco polecam.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Polędwiczki poroić na plastry (ok. 2 cm.), delikatnie rozbić, natrzeć przyprawą do wieprzowiny i wstawć do lodówki.
Większe grzyby kroimy, mniejsze mogą zostać w całości. Na patelni roztapiamy masło i przesmażamy grzybki, podlewamy wodą (ok szklanką), dusimy do miękkości, można dodać pół kostki rosołowej (grzybowej)
Cebulę kroimy w kostkę, paprykę w paseczki, dodajemy do miękkich już grzybów razem ze śmietaną. Doprawiamy do smaku.
Kawałki polędwicy smażymy na oleju, przekładamy do sosu i dusimy jeszcze około 10-15 minut. Na 3-4 minuty przed końcem dodajemy natkę pietruszki.