Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz zajadałam się nimi w restauracji, postanowiłam zrobić coś takiego na niedzielny obiad. Gorąco polecam.
Dzisiaj zapraszam na delikatne polędwiczki w sosie grzybowym, które z pewnośc...
Odsłon: 61688
Za oknami piękna złota jesień, a więc idealna pogoda na grzybobranie. W tym r...
Odsłon: 7311
Składniki
Polędwiczki poroić na plastry (ok. 2 cm.), delikatnie rozbić, natrzeć przyprawą do wieprzowiny i wstawć do lodówki.
Większe grzyby kroimy, mniejsze mogą zostać w całości. Na patelni roztapiamy masło i przesmażamy grzybki, podlewamy wodą (ok szklanką), dusimy do miękkości, można dodać pół kostki rosołowej (grzybowej)
Cebulę kroimy w kostkę, paprykę w paseczki, dodajemy do miękkich już grzybów razem ze śmietaną. Doprawiamy do smaku.
Kawałki polędwicy smażymy na oleju, przekładamy do sosu i dusimy jeszcze około 10-15 minut. Na 3-4 minuty przed końcem dodajemy natkę pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Czas grillowania.
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Dania główne
Naleśniki Ani Starmach
Czas grillowania.
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym po...
Odsłon: 26
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Proste w przygotowaniu i pyszne.
Odsłon: 44