Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne polędwiczki zamknięte w boczku.
Pełen smaku sos, do którego przygotowania wykorzystano warzywa z gotowania ar...
Odsłon: 90
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 1264
Pełen smaku sos, do którego przygotowania wykorzystano warzywa z gotowania ar...
Odsłon: 90
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 1264
Składniki
Polędwiczki umyć, osuszyć,zdjąć błonkę. Pokroić w grubsze plastry ok.3 cm. Oprószyć przyprawami, zrumienić na oleju ze wszystkich stron.Potem przestudzić. Każdy kawałek owinąć plastrem boczku. Dodatkowo spiąć wykałaczkami albo szpilkami do rolad. Ułożyć na blasze do pieczenia, albo naczynia żaroodpornego. Piec w 175 *ok.20-25 min. Podawać do obiadu.