Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne polędwiczki zamknięte w boczku.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1158
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 132
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10638
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1158
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 132
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10638
Składniki
Polędwiczki umyć, osuszyć,zdjąć błonkę. Pokroić w grubsze plastry ok.3 cm. Oprószyć przyprawami, zrumienić na oleju ze wszystkich stron.Potem przestudzić. Każdy kawałek owinąć plastrem boczku. Dodatkowo spiąć wykałaczkami albo szpilkami do rolad. Ułożyć na blasze do pieczenia, albo naczynia żaroodpornego. Piec w 175 *ok.20-25 min. Podawać do obiadu.