Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki wieprzowe w boczku

Polędwiczki wieprzowe w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 538 Ocena: 7196

Dodano:

Odsłon: 3218

Pyszne polędwiczki zamknięte w boczku.

Składniki

  • -1 polędwiczka wieprzowa -olej do smażenia
  • -ok.200 g. długich plastrów boczku wędzonego
  • -pieprz czarny, sól,przyprawy do mięsa wieprzowego
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwiczki umyć, osuszyć,zdjąć błonkę. Pokroić w grubsze plastry ok.3 cm. Oprószyć przyprawami, zrumienić na oleju ze wszystkich stron.Potem przestudzić. Każdy kawałek owinąć plastrem boczku. Dodatkowo spiąć wykałaczkami albo szpilkami do rolad. Ułożyć na blasze do pieczenia, albo naczynia żaroodpornego. Piec w 175 *ok.20-25 min. Podawać do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń