Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne, wykwintne danie, które można przygotować w 30 minut!
Fasolkę oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie.
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
Polędwiczki oczyszczamy, kroimy w plastry, przyprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy na oleju z każdej ze stron, na złoto. Smażymy po kilka plastrów polędwiczek, żeby się podsmażyły. Jeśli damy wszystkie na raz, puszczą sok i zaczną się dusić. Obsmażone polędwiczki przekładamy na talerz.
Obsmażone polędwiczki wrzucamy z powrotem na patelnię i podlewamy szklanką bulionu warzywnego lub mięsnego. Przykrywamy patelnię i dusimy, aż mięso zmięknie. W trakcie, jak mięso się dusi wlewamy do miski śmietankę i dodajemy do niej musztardę i miód.
Polędwiczki przekładamy do naczynia i zdejmujemy patelnię z ognia. Sos z patelni powoli przelewamy do miski ze śmietanką i miodem cały czas mieszając. Sos wlewamy z powrotem na patelnię, wrzucamy polędwiczki i całość dusimy na wolnym ogniu, aż sos się zredukuje.
Na talerz wykładamy polędwiczki, polewamy je sosem. Obok układamy ziemniaki i fasolkę. Takie polędwiczki możemy podać też z pieczonymi ziemniaczkami i brokułami.
Smacznego :)
Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także...
Odsłon: 243736
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 24
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym...
Odsłon: 12396
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 31
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 24
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym...
Odsłon: 12396
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 31
Składniki
Fasolkę oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie.
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
Polędwiczki oczyszczamy, kroimy w plastry, przyprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy na oleju z każdej ze stron, na złoto. Smażymy po kilka plastrów polędwiczek, żeby się podsmażyły. Jeśli damy wszystkie na raz, puszczą sok i zaczną się dusić. Obsmażone polędwiczki przekładamy na talerz.
Obsmażone polędwiczki wrzucamy z powrotem na patelnię i podlewamy szklanką bulionu warzywnego lub mięsnego. Przykrywamy patelnię i dusimy, aż mięso zmięknie. W trakcie, jak mięso się dusi wlewamy do miski śmietankę i dodajemy do niej musztardę i miód.
Polędwiczki przekładamy do naczynia i zdejmujemy patelnię z ognia. Sos z patelni powoli przelewamy do miski ze śmietanką i miodem cały czas mieszając. Sos wlewamy z powrotem na patelnię, wrzucamy polędwiczki i całość dusimy na wolnym ogniu, aż sos się zredukuje.
Na talerz wykładamy polędwiczki, polewamy je sosem. Obok układamy ziemniaki i fasolkę. Takie polędwiczki możemy podać też z pieczonymi ziemniaczkami i brokułami.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Pizza ze szparagami
Dania główne
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Dania główne
Mielone z marchewką
Ryż z kurczakiem i warzywami
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 22
Pizza ze szparagami
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 31