Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wieprzowina może być przyrządzona po królewsku? Oczywiście! Wystarczy kilka prostych trików i odpowiednio przyprawiona marynata, a uzyskasz aromatyczne i soczyste mięso. Dopełnienie stanowi sos śmietanowy na bazie białego wina. Podawaj polędwiczki z puree ziemniaczanym, puree z kalafiora, polentą oraz gotowaną marchewką.
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 115
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 115
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Polędwicę umyj i osusz, po czym pokrój w plastry na grubość ok. 2 cm. Połącz musztardę z ziołami i olejem, dopraw solą oraz pieprzem i natrzyj powstałą marynatą mięso. Na rozgrzanej patelni wlej 1-2 łyżkę oleju i obsmaż polędwiczki z obu stron, aby się zarumieniły. Na patelnię wlej wino lub bulion i gotuj kilka minut, aż płyn nieco odparuje. Przykryj polędwiczki pokrywką i duś ok. 45-50 minut, aż mięso będzie miękkie.
Po tym czasie wlej do sosu śmietanę (możesz ją uprzednio zahartować) i wymieszaj. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem, a na koniec dorzuć posiekaną natkę pietruszki. Polędwiczki podawaj prosto z patelni z ulubionymi dodatkami, polaną sosem.