Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i pomidorkami z mleczkiem kokosowym. Podałam je z makaronem ale śmiało można zjeść z ryżem ugotowanym na sypko.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 225
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 225
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Polędwiczki pokroić na kawałki grubości około 2 cm. Na patelni rozgrzać olej i szybko podsmażyć na nim kawałki polędwiczek z każdej strony tak aby soki się zamknęły. Potem dodać drobno pokrojoną cebulę i starty na tarce o drobnych oczkach czosnek i chwilę smażyć. Dodać szpinak i dusić kilka minut pod przykryciem. Doprawić wszystko do smaku i dodać pokrojone na połówki pomidorki oraz wlać mleczko, zagotować i dusić jeszcze 2-3 minuty. Polędwiczki podawać z makaronem lub ryżem.