Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i pomidorkami z mleczkiem kokosowym. Podałam je z makaronem ale śmiało można zjeść z ryżem ugotowanym na sypko.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37475
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37475
Składniki
Polędwiczki pokroić na kawałki grubości około 2 cm. Na patelni rozgrzać olej i szybko podsmażyć na nim kawałki polędwiczek z każdej strony tak aby soki się zamknęły. Potem dodać drobno pokrojoną cebulę i starty na tarce o drobnych oczkach czosnek i chwilę smażyć. Dodać szpinak i dusić kilka minut pod przykryciem. Doprawić wszystko do smaku i dodać pokrojone na połówki pomidorki oraz wlać mleczko, zagotować i dusić jeszcze 2-3 minuty. Polędwiczki podawać z makaronem lub ryżem.