Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso wieprzowe w połączeniu z boczniakami mnie zachwyciło. Warto wypróbować !
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Polędwiczki natarłem solą, oliwą, rozgniecionym ząbkiem czosnku oraz tymiankiem. Odstawiłem na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie rozgrzałem na patelni oliwę. Obsmażyłem polędwiczki ze wszystkich stron na rumiano. Zmniejszyłem ogień, podlałem wodą i dusiłem ok.15 minut, aby doszły w środku. Przygotowałem sos. Ser pleśniowy pokroiłem w kostkę, wrzuciłem na patelnię z rozgrzanym masłem, chwilę smażyłem mieszając, aż ser się rozpuścił. Wlałem białe wino i śmietanę, doprawiłem białym pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Mieszałem, aż powstał gęsty sos. Pozostałe ząbki czosnku pokroiłem w plasterki, lekko podsmażyłem na oliwie, wyjąłem i odłożyłem. Na tej samej oliwie podsmażyłem krótko boczniaki, posoliłem, polałem sosem sojowym, parę minut gotowałem. Polędwiczki pokroiłem, ułożyłem na talerzu z sosem i boczniakami. Sos posypałem kaparami, a boczniaki pietruszką i przysmażonymi plasterkami czosnku.