Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso wieprzowe w połączeniu z boczniakami mnie zachwyciło. Warto wypróbować !
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2436
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 167
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 70
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6375
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 292
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2436
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 167
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 70
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6375
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 292
Składniki
Polędwiczki natarłem solą, oliwą, rozgniecionym ząbkiem czosnku oraz tymiankiem. Odstawiłem na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie rozgrzałem na patelni oliwę. Obsmażyłem polędwiczki ze wszystkich stron na rumiano. Zmniejszyłem ogień, podlałem wodą i dusiłem ok.15 minut, aby doszły w środku. Przygotowałem sos. Ser pleśniowy pokroiłem w kostkę, wrzuciłem na patelnię z rozgrzanym masłem, chwilę smażyłem mieszając, aż ser się rozpuścił. Wlałem białe wino i śmietanę, doprawiłem białym pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Mieszałem, aż powstał gęsty sos. Pozostałe ząbki czosnku pokroiłem w plasterki, lekko podsmażyłem na oliwie, wyjąłem i odłożyłem. Na tej samej oliwie podsmażyłem krótko boczniaki, posoliłem, polałem sosem sojowym, parę minut gotowałem. Polędwiczki pokroiłem, ułożyłem na talerzu z sosem i boczniakami. Sos posypałem kaparami, a boczniaki pietruszką i przysmażonymi plasterkami czosnku.