Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso wieprzowe w połączeniu z boczniakami mnie zachwyciło. Warto wypróbować !
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 79
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18646
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7132
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30760
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 79
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18646
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7132
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30760
Składniki
Polędwiczki natarłem solą, oliwą, rozgniecionym ząbkiem czosnku oraz tymiankiem. Odstawiłem na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie rozgrzałem na patelni oliwę. Obsmażyłem polędwiczki ze wszystkich stron na rumiano. Zmniejszyłem ogień, podlałem wodą i dusiłem ok.15 minut, aby doszły w środku. Przygotowałem sos. Ser pleśniowy pokroiłem w kostkę, wrzuciłem na patelnię z rozgrzanym masłem, chwilę smażyłem mieszając, aż ser się rozpuścił. Wlałem białe wino i śmietanę, doprawiłem białym pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Mieszałem, aż powstał gęsty sos. Pozostałe ząbki czosnku pokroiłem w plasterki, lekko podsmażyłem na oliwie, wyjąłem i odłożyłem. Na tej samej oliwie podsmażyłem krótko boczniaki, posoliłem, polałem sosem sojowym, parę minut gotowałem. Polędwiczki pokroiłem, ułożyłem na talerzu z sosem i boczniakami. Sos posypałem kaparami, a boczniaki pietruszką i przysmażonymi plasterkami czosnku.