Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mięsko do drugiego dania.
Naczynie żaroodporne, ostry nóż, łyżka stołowa, mała łyżeczka, patelnia
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Składniki
Polędwiczki umyj zimną wodą , osusz, usuń błony jeśli jest to konieczne. Możesz je po nakłuwać widelcem, aby mięso szybciej wchłonęło marynatę . Składniki na marynatę mieszamy w żaroodpornym naczyniu, a następnie wkładamy do niego polędwiczki. Mięso dokładnie obtaczamy w marynacie tak, aby całe było nią oblepione. Naczynie przykrywamy pokrywką , wkładany do lodówki na kilka kilkanaście godzin. Warto je od czasu do czasu obrócić parę razy.
Na godzinę przed pieczeniem wyjmujemy mięso z lodówki i obsmażamy je na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony. Mięso ponownie wkładamy do żaroodpornego naczynia z marynatą przykrywamy pokrywką i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 C przez około 30 minut. Jeśli polędwiczki są grube to nieco dłużej. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 10 - 15 minut, aby mięso związało soki. Następnie kroimy na porcje i podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką .
Rada : Mięso ( polędwiczki ) wybieramy dobrej jakości, powinno być różowe, nie obeschnięte, mieć świeży zapach.